Kljuka za vrata predstavlja pomemben estetski zaključek vrat

Starinske kovane kljuke za vhodna vrataKljuka za vrata je zaščitni znak vsakega doma in lahko predstavlja vašo osebnost. Čeravno se nam zdi, da ima kljuka za vrata, naj bo to kljuka za vhodna vrata ali za notranja, le funkcionalno vrednost, pa je pri odločanju za nakup kljuke za vrata gotovo pomemben tudi njen videz. Nekaterim je bolj všeč moderen videz, drugi pa se raje odločijo za starinske in kovane kljuke za vrata. Izbira kljuk za vrata je v spletni trgovini Orodjeindom obširna, tako z vidika materiala kot tudi njihove oblike in barve.
Glede na stil je kljuka za vrata lahko moderna ali klasična, za vse z izbranim okusom pa bodo prava izbrita tudi kovane in starinske kljuke za vrata. Glede na tip ločimo kljuke na ključ, cilinder ali WC, njena oblika pa je lahko enodelna ali dvodelna. Kljuka za vrata je lahko izdelana iz aluminija, medenine, kovanega železa (kovane kljuke za vrata) ali plastike. Med barvami pa lahko izberete odtenke krom/krom saten, zlata/zlata saten, antik, alu F1 srebrna, alu F2 šampanjec, alu F4 bronza in črna.

 

 

Kako izbrati kljuko za vrata

Ob izbiri kljuk za vrata navadno znajdemo pred res pestro izbiro izdelkov. Kako se torej odločiti? Večina ljudi se odloči za nakup kljuke za vrata že ob nakupu vrat, saj je tja navadno že nameščena. Za tiste, ki želijo vrata opremiti z deli v lastnem slogu, pa kljuka za vrata lahko predstavlja estetski dodatek.
Kljuka za vrata je sicer sestavljena iz dveh delov, iz ročaja in rozete. Rozeta je del na stičišču med samimi vrati in ročajem kljuke in je lahko različnih oblik. Nekatere kljuke so sestavljene iz enega samega kosa. V večini primerov najdemo tak tip izdelave pri aluminijastih kljukah, manj pogosto pri kljukah iz ostalih materialov. Modeli kljuk, pri katerih sta rozeta in ročaj ločena, nam omogočajo veliko večjo izbiro, saj lahko med seboj kombiniramo različne modele. Rozete so lahko okrogle, ovalne, pravokotne, z ostrimi ali zaobljenimi robovi, pa tudi gladke, večnivojske in z robovi ali gravurami. Tudi pri samih ročajih lahko izbirate v pestri paleti možnosti.

So vam všeč starinske in kovane kljuke za vrata, masivne in polne gravur? Ali pa bi raje namesto starinske kljuke izbrali bolj minimalističen slog, kljuko z ravnim in gladkim ročajem? V naši spletni trgovini boste našli tako moderne kot starinske in kovane kljuke za vrata. Na voljo pa so tudi pohištveni ročaji za vse vrste pohištva.

Vabljeni!